Шри Ланка скоро ще възобнови екзекуциите. Мораториумът върху смъртното наказание продължи 42

...
Шри Ланка скоро ще възобнови екзекуциите. Мораториумът върху смъртното наказание продължи 42
Коментари Харесай

Шри Ланка възстановява смъртното наказание

Шри Ланка скоро ще възобнови изтезанията. Мораториумът върху смъртното наказание продължи 42 година. Новината съобщи президентът Маитрипала Сирисена, съобщи БГНЕС.

Все отново Коломбо няма да екзекутира петима наказани на гибел за наркотрафик пакистанци, а ще ги съобщи на родината им, където да бъдат екзекутирани.

Петимата пакистанци са измежду 18-те души, измежду които има и една жена, които са наказани на гибел за наркотрафик и чиито изтезания ще бъдат изпълнени, сподели Сирисена. Президентът не посочи по кое време ще бъде първото обесване.

„ Решен съм да се ползва смъртното наказване за съществено закононарушения с опиати и ще стартира със листата [на 18 души], даден ми от пандизите “, сподели президентът на среща с обществеността в северните региони на страната.Сирисена сподели, че ще организира диалози с новия министър председател на Пакистан Имран Хан за репатрирането на наказаните пакистанци и за екзекутирането им там.

Международните групи за отбрана на правата на индивида и Европейският съюз желаеха от Шри Ланка да премисли позицията си, откогато Сирисена заяви предишния месец, че желае да постави завършек на мораториума върху обесването.

Полицията е уверена, че намиращия се в индийския океан остров е употребен като директен пункт от наркотрафикантите. Според формалната статистика, към предишния месец в пандизите в страната има 373 наказани на гибел, от които 18 за наркотрафик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР